Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Karácsony Tajvanon

2005.12.28. 17:52 :: zhaoman

Sajnos nem utaztam haza az Ünnepekre.

Ünnepekre? Milyen ünnepekre? Itt nem is ünnepelnek semmit.
Tajvanon nem ünnep a karácsony. De még az újév sem! Nagy szerencsém, hogy idén mind 24-e, mind 31-e szombatra esnek. Karácsony másnapján már volt órám. Ha január elseje hétköznap lenne, akkor menni kellene oskolába.

A karácsony nem úgy ünnep, mint otthon. Itt szó sincs szeretetről. Pusztán üzlet az egész. A bevásárlóközpontok, hipermarketek karácsonyi díszekben pompáznak, a pénztárosokon mikulás sapka. Mindenhol lámpafüzérek villognak, a hangszórókból a Jingle Bells köszön vissza ezernyi formában. (Na meg a másik "kedvenc", a Last Christmas).

Igazi fenyófát nem lehet kapni, még drágát sem! Én vettem egy kis 40 centis műfenyőt, ez itt díszeleg az asztalomon, körötte villogó izzósor. A fán van néhány szaloncukor.

Hogy kerül szaloncukor a fámra? Úgy, hogy drága családom küldött nekem egy kis csomagot. Szaloncukor, kismikulás, vitamin.
A legfontosabb, létszükségleti cikkek: Pick szalámi... házi kolbász... kacsa zsír... Mennyei ízek! A kolbász már elfogyott, a szalámit januárra tartogatom.

A kacsazsírban hagymás-kolbászos rántottát sütöttem. Nem semmi élmény volt!

Egyébként a szentestét egy belga barátomnál töltöttük. Sült csirke, sült sertés, sült krumpli (nem hasábburgonya!)... kés, villa, ez sem volt semmi élmény. Persze a kolbásznak a nyomába sem érhet!!!

Még nem tudom, hol fogok szilveszterezni. Nem tervezek nagy kicsapongást, inkább amolyan "séta a városban, gyaloglás, pohár pezsgő, alvás" programra számítok. Persze az is lehet, hogy meghívnak az évezred bulijába, de erre kicsi az esély.

Meg egyébként is! Inkább tanulok! Ha valaki megkérdezi, akorok-é bulizni szilveszterkor, akkor azt mondom, az alábbi ábrázat kíséretében: ééén? Én ugyan nem!!

Utóirat: az idei év számomra egyik legutálatosabb mondata: "Boldog karit!", azaz boldog karácsonyt. Borzasztó!!!!!!

4 komment

Címkék: ünnepek

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr81318067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zhao Man 2005.12.28. 17:52:00

Kedves Tanár-ember!

A válasz ment privátban.

g

Teacher-Man 2005.12.28. 17:52:00

Halihó!

Mivel vagy olyan dinnye, hogy csak most hoztad tudomásomra ezt a bloglétezés dolgot, ezért csak ma kezdtem el végigrágni magam rajta. Na, szóval, azér jó érzés volt, mert bár utállak nagyon, de azért ennyi idő után már mégiscsak kezdtél hiányozni egy kicsit.

Szóval neked is Bódog Karácsonyt, meg Bujjék, meg a Fenyő legyen veled.

Mikor jössz haza? Merhogy mikor kimentél előtte már nem nagyon találkoztunk, tehát én az olyan részleteket, minthigy hány évezredet töltesz kint nem tudom.

Hallod-e vagy túl sokat mosojogsz a képeken, vagy télleg kezd a fejed is kínaira hasonlítani :)

Na, legyél jó és írjál nekem mail-t is, ha gondolod, meg olvashatod a blogomat is; az msn accountoddal tudsz belépni; kegyesen beengedélyeztelek.
spaces.msn.com/members/mpeterke

Na további minden jót neked és csak így tovább.

Légy jó és ne köpködj az utcán!

Péterke

P.s.: Hogy megy a kondenzátorgyártás?

Zhao Man 2005.12.28. 17:52:00

Kedves Cihan!

Van is honvagyágyam, meg nincs is.
Szeretnék otthon lenni, meg nem is.

De van egy javaslatom: lobbizzunk az olcsóbb (ingyen) repülőjegyért, így én gyakrabban mehetnék Magyarországra, Te pedig Hong Kongba.

Azt hiszem, még nem említettem, de a szobatársam - Hung - Hong Kongban tölti a szilvesztert. Én is gondolkoztam rajta, de egyelőre spórolok a pénzemmel. Majd legközelebb...

Cihan 2005.12.28. 17:52:00

Baby,
Minde dolognak van ket oldal. Szerintem az ajandekozas csak udvariaskodas es kotelezettseg. Az 5 fogasos vacsora pedig felelmetes nagy pazarlas: ki tud ennyit enni?

Hongvagyom van, csereljuk helyet.
süti beállítások módosítása