Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Szeretkezel is, meg szüzen is maradsz

2007.03.17. 04:14 :: zhaoman

Sokan még mindig furán tekintenek rám, hogyha kiderül, hogyblogot írok. Miért? Kinek? Miről? - hangzanak a kérdések. Egyértelmű választ nem tudok adni. Az egyik ok, hogy szeretném megismertetni az olvasóimmal az engem körülvevő világot, ami jelen esetben Tajvant jelenti, illetve a külfödön való lét problémáit... a másik, hogy a blogolás révén az információfeldolgozás egy teljesen új formáját tanultam meg. Nagyszámú forrást tudok, viszonylag rövid időn belül feldolgozni, és annak egy részét struktúráltan továbbadni.

...

De beszéljenek helyettem inkább mások! Két rádióadást szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, melyekben a blogolás a téma.


A Kossuth Rádió Digitális című műsorának március 14-én NCurse, alias Meskó Bertalan volt a vendég. Bertalan angol nyelvű blogja (ScienceRoll) az egyik legnépszerűbb (Top100) orvosblog a világon, napi több tízezer látogatóval. A magyar nyelvű blogja (MedIQ)"népszerű orvostudománnyal" foglalkozik.

A rádióadásban Bertalan mesél a blogolás kezdeti nehézségeiről, illetve a blogok szerepéről a világ és Magyarország orvoslásában.

(letöltés)




A Kossuth Rádió Éjszaka című műsorának december 7-én a blogolás volt a téma. A műsor éjfélkor kezdődött, és körülbelül fél háromig beszélgettek benne tágabb értelemben a blogolásról.

A műsorról az onlinmarketing blogból értesültem, ugyanis Konrád maga is meghívott volt. A műsorve meghívták még Stan-t és Pan-t, akik a freeblogon vezetnet sikeres blogot, valamint kávézót (TandemCafe) is üzemeltetnek.

Az alábbiakban a beszélgetés általam szerkesztett változatát hallgathatjátok meg.

Kedvcsináló, kiragadva a szövegkörnyezetből:

idézet#1

A műsor felvezetője: „Ma éjszaka naplót írunk.”

Erre válaszként Konrád próbál érvelni, hogy miért nem napló a blog.

idézet#2

Konrád: A blogot írók aránya mindig alacsony lesz. Ez egy rabszolga munka…


idézet#3

Konrád: van az a kategória, aki ebből pénzt csinál, vagy üzletet lát benne.

idézet#4

Stan vagy Pan (hang alapján nem tudtam azonosítani):

(Válasz arra a kérdésre, hogy mi van, ha valamiki ismerős ráakad a blogra) :

Ha valaki megtalálná, akkor azt gondolom, hogy annál, hogy "valaki megtalálja, és akkor mi lesz", sokkal többet segít.

műsorvezető1:

De van-e értelme, hogy az ember kiírja magából örömeit, bánatait?

Műsorvezető2: Számítógép előtt tölti az idejét, ahelyett, hogy barátokat gyűjtene, nevelné a gyerekeit, vagy éppen leülne a társával egy jót beszélgetni.

Stan vagy Pan:

Tökre el vagyunk idegenedve, és hogy ennek valamilyen féle deklarációja az, hogy elkezdesz blogolni, mert mit csinálsz? Szeretkezel is, meg szüzen is maradsz, mert valamilyen naplót ísz, de kiteszed a net-re


(link1, link2, link3)












Külföldön lévő olvasóimtól kérdezem, hogy nem lenne kedvetek elbeszélgetni a blogolásról (Skype-on)? Ha jól sikerül, akkor ezt is kitehetnénk a blogjainkra.









.

1 komment

Címkék: blog

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr28318241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bertalan 2007.03.17. 04:14:00

Meskó Bertalan vagyok, de köszönöm a promótálást. :)
süti beállítások módosítása