Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Költöztem

2006.08.30. 14:59 :: zhaoman

Szeptembertől Tainanban fogok tanulni a Cheng Kong Egyetemen. Mivel másik városba megyek, új szállás után kellett néznem. A kollégium tűnt a legcélszerűbbnek, mivel terveim szerint januárban hazamegyek, valamint a jövő nyarat otthon töltöm, így nincs értelme albérletet fizetni.

Egy ismerősöm elintézte, hogy lakhassak a PhD hallgatók részére fenntartott koleszban, ahol csak ketten laknak egy szobában. Ez jó hír. A rossz, hogy a normál kolesszal ellentétben ez havi 4000 tajvani dollárba kerül, ami nagyjából 27000 Ft. Ez sok, különösen egy kollégiumi szobáért. (A négyágyas kollégium havi díja körülbelül 800 dollár)

Elmentem megnézni a PhD-s koleszt, tetszett. Nem lelakott, a szobákhoz saját fürdőszoba és WC van. Egy kis terasz is társul a szobákhoz, ahol lehet illegálisan főzni…

A kolesz-vizit után elmentem segíteni Amadonak és még két srácnak (Moises, Agustin) kitakarítani az új apartmanjukat. Mindenki a saját szobájával kezdte, én balga meg elvállaltam a konyhát… nem kellett volna… a konyhát a legsz******, azaz a legrosszabb takarítani. Néhány óra alatt végeztünk is. Nagyon tetszett, ahol laktak. Egy öt épületből álló apartmanházban laknak. Középen kis kert, portaszolgálat, pincegarázs, a földszintem konditerem, biliárdasztal, olvasószoba. Az első alagsorban parkolnak a motorok, a másodikon az autók.

Amadoék lakásának kitakarítása után elmentünk megnézni két másik srácot, akik ugyanabban az apartmanház egy másik épületében bérelnek lakást, és ők is akkor takarítottak. Az a lakás is nagyon tetszett. A „bejárás” során derült ki, hogy van egy pici szoba, amit nem használnak. Nem akarom szaporítani a szót. A lényeg, hogy ott fogok lakni. Nagyjából ugyanannyi lesz az albérleti díjam (rezsivel, internettel, kábeltévével), mint a PhD-s kollégium. Így inkább az albérletet választom a kollégium helyett.

Az alábbi videó az épület tetején készült.



Az alábbi videóban a lakást mutatom be.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr28318143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bit-blog 2006.08.30. 14:59:00

laza a lakás, mondhatni luxus.:)
milyen egy "nem-európai" wc?
süti beállítások módosítása