Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Hó van, mi kell még?

2006.01.19. 09:37 :: zhaoman

Egyik kedves barátom ötlete volt valamikor régen a "havas-piknik". A legnagyszerűbb ötletek általában a legegyszerűbbek is egyben. A "havas-piknik", vagy divatosabb, alternatív kifejezéssel élve: happening, egy kis polgárpukkasztó akció lett volna Szolnok egyik frekventált parkjában. (Mondjuk, kicsit értelmetlen egy gyakran magába forduló kisváros esetében frekventált parkról beszélni. De azt el kell ismerni, hogy gyakran viszik ide az emberek kedvenc háziállataikat sétáltatni (=kutyapiszok elhelyezése zöldterületen, így nem kell összeszedni))

Vissza a happening-hez: a lényeg: napernyőkkel, plédekkel kivonultunk volna a parkba. Beszélgetés, frizbee, röplabda, foci, stb. szerepeltek a programban. A melegről tea, forralt bor gondoskodtak volna. Szépen és jól hangzott... Sajnos sohasem valósítottuk meg... így múlnak el a tizenévesek dekadanes lázongási kísérletei...

DE!

Most valami megváltozott. Fentebb említett pajtásom, huszas éveinek vége felé mégiscsak úgy gondolta, hogy megvalósítja önmagát (ha nem is az eredeti tervek szerint). Az eredmény az alábbi képeken látható. Ezúton is gratulálok!

Az ötlet Atyja:


Még egy önmegvalósító:


Hó - rukk!


-------------------------------------------------------

Az internetnek köszönhetően nem maradok le a nagyvilág eseményeiről. Az egyik kedvencem az oroszországi hideg.



Két érdekes híradás ezzel kapcsolatban:
Index
"Az éjszakára 37 fokos hideget jósolnak, ez még az orosz fővárosban is nagyon kevés, az évnek ebben a szakaszában jó tíz fokkal enyhébb idő szokott lenni. "

Azért azt a minusz 27 fokot sem nevezném gatyarohasztó melegnek.

VilággazdaságOnline
"Komoly társadalmi, politikai és gazdasági válság fenyeget Oroszországban: alig oldódott meg az ukrán gázvita, kitört a botrány: a raktárakból elfogyott a vodka, s így egész tartományokban tűnt el az ital a boltok polcairól."
Megjegyzés: a hiány oka, hogy nem készültek el időben az új zárjegyek. Azok nélkül pedig nem lehet legálisan vodkát árulni...

Hideg is van, vodka sincs... még a végén forradalom lesz...

Ja, és még valami: a cikk kezdete kiváló példája a szenzációhajszász újságírásnak. Ráadásul a Világgazdaságban...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr92318073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása