Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Útkereszteződés Taipeiben

2008.02.20. 02:36 :: zhaoman

Szombat esti csúcs Taipeiben a Zhongxiao Fuxing állomásnál [忠孝復興站].


View Larger Map


Ha megnézted a videót, akkor játszd le újra, és figyelj a következő dolgokra: - "keresztbe zebra" - jobbról jövő busz fordulása - amikor a motorosok elindulnak a lámpa zöldre váltása után - szembejevő autók nagy ívben fordulása - a kép alján lévő fickó taxi fogása, és a taxi mögött kialakult helyzet az ilyen és ehhez hasonló szituációk adják a Taipei-i közlekedés savát-borsát!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr67346556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2008.02.20. 10:38:45

Egyszer egy hétköznap délután - ajánlom a pénteket - táborozz le Budapesten a Thököly út és a Hungária körút kereszteződésében: a kanyarodó buszokat és a magasvasutat leszámítva ott is megvan ez :)
Zebrára forduló buszt pedig a Keletiben gyártottak egyes észlények: a 67-es villamospótló a megállójából csak a gyalogosokkal teli zebrára tud kikanyarodni - így kap zöldet.
De nem untatlak budapesti (rém)történetekkel. A videó jobb szélén látható magasvasút hagyományos, sínes rendszerű, vagy egysínű, vagy...? A motorosok rajzása pedig egy felbojdult méhkasra hasonlít - kifejezetten hangulatos ))

anTi 2008.02.21. 13:14:02

Bárcsak mi is itt tartanánk! Itthon eltűntek a forgalomirányító rendőrök az utcákról Budapesten gyakorlatilag anarchia van.

Felhívnám a figyelmet az átlós gyalogátkelőre, elég praktikus. Minek kéne körbe menni, ha átlósan gyorsabban el lehet jutni a másik sarokra?

anTi

zhaoman 2008.02.22. 02:55:20

@Ibigoo a magasvasút hagyományos elrendezésű.
Egy Thököly-Hungária kereszteződés videót szivesen megnéznék. Ha időd engedi, kérlek, készíts egy felvételt! Köszi!

@anTi az átlós átkelőhely ráadásul nem is egész nap elérhető, csak csúcsidóben. (Lehet, h ez reggel nyoltól este nyolcig tart, nem emlékszem). de éjszaka nem borzolják vel az autósok kedélyeit. Egyébként, szerintem is roppant hasznos!
süti beállítások módosítása