Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Mei you weizi

2007.01.09. 13:33 :: zhaoman

A bejegyzés címét hozzávetőlegesen így kell kiejteni: "méj jóu véj cö" . (A kíniaul tudóktól ezúton is elnézést kérek!)

A mondat jelentése: "Nincs ülés!"

Most már harmadjára utazom haza Magyarországra, természetesen repülővel. Mivel mindig kiemelt időszakban utazom: télen, a holdújévkor, illetve nyáron, nyáron, ezért ezekben az időszakokban nagyon nehéz jegyet venni, mert sokan utaznak Ázsiából Európába, illetve viszont.

Tajvanról a legkönyebben Hong Kongon keresztül lehet Európába utazni. Nyugat-Európában valahol át kell szállni, így juthatunk el Magyarországra. A Tajvan-Hong Kong, illetve a Nyugat-Európa bármely országa-Budapest viszonylat nem okoz problémát. Az előbbin körülbelül 30 percenként repülnek járatok, az utóbbin kicsit ritkábban. Ami nehézséget okoz, az a Hong Kong-Európa útvonal.

Erre a szakaszra az utzási irodák túlfoglalják a helyeket, ezért sehol nem lehet jegyet kapni. Mindenhol azt a választ kapom, hogy "Mei you weizi". Utálom!!!

Egyébként a jegyvásárlás elég idegtépő dolog. Amikor a net-en rákeresek az árakra, akkor csak beírom, mikor (+/- 1 nap), honna-hova szeretnék eljutni. Ezután megkapom az eredményt. Az irodákban ezzel szemben elmondom mikor, meg hova. Ezután az alkalmazottak elkezdenek szöszölni.

5-10 percig molyol a kedves ügyintéző, lebiggyeszti a száját (ekkor már tudom, mi következik), majd azt mondja: Mei you weizi! Rendben, akkor legyen egy nappal később. 5-10 perc. Van hely! Remek, és mennyibe kerül? X! X? Az sok, nem lehetne, egy másik társaság. Persze, hogy lehet. 5-10 perc... és ez így megy másfél órán keresztül.

Meg szokták még kérdezni, hogy preferálok-e valamilyen légitársaságot. Azt szoktam válaszolni, hogy mindegy, de ha nem azok a legolcsóbbak, akkor a SwissAir-t és az AirFrance-ot kihagynám. Az előbbit saját, a másikat Vera rossz tapasztalatai miatt.

Ami jó a jegyvásárlásban: általában csinos, fiatal lányok az ügyintézők. Elég kellemesen el lehet velük évődni. Miért jöttem Tajvanra? Kínaiul tanulok. Mi tetszik Tajvanban? A helyes/csinos lányok! Elpirulnak, vihognak... majd jön egy e-mail cím csere. Van, akivel még levelezem, de általában nem tart tovább röpke románcunk. Sajnos!

Jelenleg egy jegyem van lefoglalva.
Kaohsiung-London-Budapest. Várakozásokkal együtt 28,5 óra az út, a jegy ára kb. 260000 Ft.Dolgozom, hogy találjak egy olcsóbbat, rövidebbet. Plusz Londot is elkerülném, ha lehetne. (Ráadásul a tesóm már Magyarországon lesz, mire odaérek, szóval újabb minusz pont Londonnak)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr80318208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2007.01.09. 13:33:00

szevasz, nincs mit. majd iszunk egy capuccinót ha megyek tajvanra:-) elmeséled milyen ott az élet. egyébként még én sem repültem az oasis-al, de tervezem hamarosan hongkongba. remélem neked bevállik, majd írd le milyen volt.

Zhao Man 2007.01.09. 13:33:00

Megnéztem ezt az olcsó társaságot.

Nagyon tetszik. 99 százalék, hogy legközelebb velük repülök.

Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet!

Anonymous 2007.01.09. 13:33:00

szevasz, olvasom itt a repjegymizériát, figyelj csak, próbáld meg itt, ez egy nemrég indult fapados hongkong és london között, pl. csak úgy néztem egy jegyet február 11-re és mindennel együtt 140 angol font:
http://www.oasishongkong.com/gb/en/home.aspx

ahhoz még ugye jön a tajvan-hongkong, gőzöm sincs az mennyi lehet de biztos nem több 40ezernél+london-budapest fapados, az meg vagy 15-20ezer. az egész vagy 110-120 szerintem. persze kényelmetlen, átszállás meg minden, de az ár elég jó szerintem:-)
süti beállítások módosítása