Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

vizes blokk

2006.03.15. 07:50 :: zhaoman

Egyszer már említettem a vizes-témakört, azonban most sikerült fotókat is készítenem, így sokkal egyértelműbb a mondanivalóm.

Lássuk oknyomozásom eredméynét. Kezdetnek mindjárt egy "a riporter leleplezi önmagát" fotó.

Csap

Ez itt a koliszobám melletti fürdőszoba csapja. A bal szélsőből a két vezeték a mosógép irányába távozik. Felhívom a figyelmet a középső és a jobb oldali csap különbözőségére. Finom diszharmónia...

Általában hideg, vagy kevésbé langyos víz folyik. Ez akkor kellemetlen, amikor mosogatni szeretnénk, mert nincs melegvíz, és zsíros edényt hideg vízben elmosni nem tartozk a kedvenc elfoglaltságaim közé. (Egyébként konyha nincs, egy tábori gázfőzőt szoktam használni.)



Ez itt a zuhanyzó. Szintén az említett fördőszobában. Három kabin van egymás mellett. Én mindig csak a zuhanyzó részét használom. Az alsó csap nem tudom mire jó. A japánok általában azt használják. Remélem, hogy nem ülnek le a földre. Az elég kellemetlen lenne.... nekik. Én papucsban tusolok. Ellenben vannak emberkék, akik elmennek a fürdőpapucsban a zuhanykabinig, ott kilépnek belőle, majd zuhanyzás utánna újra felvszik... brrr....

wc

A kolimban szerencsére normál/európai rendszer van. A kagyló melletti vödörben kell gyűjteni a használt papírt... Nem kell megijedni! Nem büdös, és rendszeresen (naponta) takarítják és fertőtlenítik. (Egyébként, ha emlékeim nem csalnak, akkor Görögországban sem lehetett a használt papírt a kagylóba dobni néhány évvel ezelőtt.)

Amikor az ősszel kirándulni volunk, akkor ez a látvány fogadott. Igazán turista-barát megoldás. Kinek-kinek igénye szerint. Már volt alkalmam "kipóbálni" a bal oldali rendszert is... annyira nem vészes. De ügyesnek kell lenni. (Szerintem a lányok könnyebben megszokják a használatát. De ez csak tipp...)

Ez a hely nem ad lehetőséget a választásra....

Az alábbi képek egy kirándulóhelyen készültek. Általában elmondható, hogy ezek a helyek tiszták, nem büdösek, van bennük szappan, papír. A kevésbé frekventál terülteken is van nyilvános wc, és ezek tiszták. Nincs falfirka, működik a világítás is. Este 10 órakor is be lehet menni, nincs wc-s néni/bácsi, ingyen van, és valahogy nem rongálják meg az épületeket, a berendezéseket. Ezt elképzelhetetlennek tartom Magyarországon.





Mosás-szárítás


A koliban van mosógép. Kb 60 Forint a mosás. Nagy gond nincs vele. A ruháim tiszták.



Az alábbi képen a hagyományos, akasztós szárítási módszer. Alatta a szárítógép. Tajvan előtt soha nem használtam szárítógépet. De okos találmány. Páran panaszkodnak, hogy a szárítás után fura szaga van a ruhának, de nekem ez nem tűnt fel. Lehet, hogy velem van a hiba?


Ez pedig az ivóvíz csaptelepe, ugyanis a sima víz nem iható. A víz íze nem rossz. Ha valaki megissza/szereti a szolnoki/budapeti vizet, akkor ezzel sem lehet baja.





Viszlát! Megyek fürödni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr54318083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zhao Man 2006.03.15. 07:50:00

Kedves bae-cha!

Igazad van: ez egy lelakott kollegium. De hidd el, Magyarországon láttam már, sőt, laktam már rosszabban is...

üdv.:

g

Bae-Cha 2006.03.15. 07:50:00

Szervusz Gábor!

Ehh azthiszem lassan megszűnök irigyelni téged. A WC az számomra többnyire ülőalkalmatosság... ezzel szemben ettől a lábszárfosótól kiráz a hideg...
Plusz eléggé lelakottnak tűnik a fürdőszobátok is..
Azt hiszem a középsulis kollégiumbannem voltak ilyen körülmények... bár azért a zuhanyzóigpapucs ott is menő volt..

légy jó..
süti beállítások módosítása