Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Ebéd

2006.07.04. 17:25 :: zhaoman

A nyelvi központban minden negyedévben van két "kulturális esemény".
A nyári szemeszterben ezek hagyományosan egy énekverseny és egy ebéd formájában öltenek testet.Nemrégiben az ebéden voltunk túl.

Egy közeli étterembe mentünk, ahol mindenféle ínyencséget ettünk. Az egyik specialitás a sült csirke, aminek a különlegessége, hogy házi csirkéből készítik, nem pedig táposból. Én nem sok különbséget éreztem.

Az alábbi videót Hugo készítette. Éppen motorozik az egész nyelviskola az étteremhez.



A mi asztalunknál ült az egyik tanárunk, és a központ két vezetője. Az ilyen közös étkezések mindig remek alkalmak arra, hogy az ételek nevét megtanuljuk. Kérdzegettem is a tanárnőt. Mondta, hogy ez mi, meg az mi. Egy alkalommal viszont felment bennem a pumpa: sorolja a tanárnő az ételek neveit, alapanyagait, amikor egyszer csak megjegyzi: ez pedig hal! Mondta ezt egy egészben kisütött halra. Tök evidens, hogy hal volt. Mondom is neki, hogy annyira azért nem rossz a kínaiam, hogy ne ismerjem fel a halat...

Az alábbi képen Jose, Chen Chong és Wen Ming. A háttérben a 13-as számú meztől jobbra Péter látható. Igen, az ülő, vigyorgó srác.

Majdnem osztálykép.
A bal szélen Augustin, "alatta" a barátnője Gelly (ejtsd: Heli).
Az előző kép párja. Itt Amadót Huang tanárnő helyettesíti. Ő a beszéd tanárunk. Kár, hogy a kiejtése nem a legjobb. De egyébként jó tanár.
Na és a JÁTÉK!

A nyelviskola tanárai között kifejezett népszerűségnek örvend a következő játék:
ketten állnak egymással szemben. Az első játékos az orra elé tartja a két kezét és azt mondja háromszor, hogy orr. Majd a negyedik alkalomra mond egy másik testrészt (fül, szem, áll, száj). A másik játékos akkor nyer, ha ő abban a pillanatban, amikor az első mondja az új testrészt, nem arra mutat. Pl.: Az első mondja, hogy orr-orr-orr-száj, erre a második a fülére mutat. Igen egyszerű, de mégis számtalan nevetésre ad okot.

Az ebéd után ezt csapatverseny formájában játszottuk. Az osztályt Amado, Augustin és Wen Ming képviselte.

A lebonyolítás elég érdekes volt, mert a vesztes csapatot mindig újak helyettesítették. így, aki utoljára következett, annak volt a legnagyobb esélye nyerni.

Az alábbi képen a fehér pólóban lévő hölgy a nyelviskola igazgatója. Mellette vajszínű felsőben a nyelvtan tanárom. A sárga pólós lány Seika, Japánból. Augustin és Hugo párharca. Igazi paraguayi rangadó volt!

Egy kis szerencsével ugyan, de mi nyertünk! Szép volt fiúk!
A nyeremény egy karton dobozos sör volt, amit aznap este Amado és Agustin szülinapi buliján el is fogyasztottunk.

Ez is Hugo videója. Érdekes... ja, és én is rajta vagyok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr15318119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása