Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

ááá - 1

2007.10.03. 04:23 :: zhaoman

Jó volt újra visszajönni Tajvanra. Hinyzott!

De, ahogy telnek a napok, újra megtalálom azokat a dolgokat, amelyek nem hiányoztak! Egy kicsit sem!

#1: óra a könyvtárban
Kényelmes fotelek, jó hangosítás. Minden adott, hogy a filmra tudjak koncentrálni (vagy aludhassak). Kivéve egy dolgot: a légkondit. Egyszerűen olyan hideg van, hogy alig lehet kibírni. A kinti 35 fok után odabent kb 20 fok lehetett. Meg is fáztam egy picit.

#2: ivóvíz
Nem lehet inni a csapvizet. A suliban minen emeleten van vízautomata, ez rendben van, mert legalább van hideg, langyos és meleg víz is. De otthon le kell menni a ház elé, és kannával kell vizet hozni.

#3: kávéautomta
Az egyetemen továbbra sincs kávéautomata. Egy 3 idősávos előadásnál azért ez elég nagy probléma.

#4: nincsennek szemetesek
Továbbra is alig-alig van szemeteskuka. Borzasztó!

4 komment

Címkék: mindannapok

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr54318315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2007.10.03. 04:23:00

A kukák dolgában inkább mancsókával értek egyet. Ha nincs szemetes, akkor nem kell törődni a szeméttel... Ez annak fényében furcsa, hogy az egytemen naponta(!) felseprik a faleveleket! Az egész egyetem nagyon tiszta! De sehol noncs kuka, csak a wc-ben. De oda meg nem dobja az ember a műanyagüveget, papírdobozt, stb.

Manocska 2007.10.03. 04:23:00

Ja! És a légkondis könyvtárat én is jól ismerem. Ma éppen már nem bömbölt az óriási klíma, amikor ott voltam, de egy hete még igen. Pedig itt szó sincs 35 fokról odakint. Ősz van, a szó legigazibb értelmében.
Nálunk egyébként most jön a fagyoskodás ideje. November közepéig nem nagyon fűtenek az egyetemen. :-(
Csak én a kis meleget fújó ventillátorommal. :-)

Manocska 2007.10.03. 04:23:00

Szerintem itt Koreában nem a bombáktól félnek. Egyszerűen csak nagyon sokba kerül a szemétszállítás. Biztos azt gondolják, ha nincs kuka, nincs szemét sem. :-) Ha pl. egy bolt, büfé, étkezde kitesz egy kukát, az pillanatok alatt megtelik, mert mindenki, aki arra téved, beledob mindent. Ezért ők is hanyagolják a dolgot, amennyire lehet. Kicsit meg is értem, hogy nem akarják az állam helyett megoldani ezt a problémát.
Nincs kávéautomata az egyetemen? Ez aztán tényleg rossz lehet. Van erre valami ideológiai magyarázat? Nálunk minden emeleten van vagy három-négy, és persze üditős automata is. Meg zsebkendős, meg mentolos szájvizes, meg mindenféle. Azt gondolom, Korea az automaták országa. Jó is hogy vannak, mert legalább el tudom költeni a sok-sok aprót, amit folyton begyűjtök.

Globetrotter 2007.10.03. 04:23:00

Te ahogy en eszrevettem a vilag sok helyen beszedtek es csokkentettek a kukak szamat. Eloszor London kezdte, s ott aztan hazaig vihetted a bananhejat. De Azsia szamos reszen megfordulva hianyoltuk az utcai szemeteseket. Ugy tunik mindenhol a szemetesbe rejtett bombaktol tartanak. Kiveve otthon. Nem lattam meg sehol annyi szemetest az utcakon, mint otthon. Jo lenne persze, ha az emberek hasznalnak is...de legalabb van :)
Vagy nalatok az utcakon van, csak a kampuszon nincs?
süti beállítások módosítása