Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

a Város, ahol élek

2005.11.07. 11:07 :: zhaoman

Lássuk, hol van, és milyen a város, ahol élek.

A távolság Kaohsiung és Szolnok között kb. 12-14 ezer kilométer. Ha valaki tudja a pontos számot, kérem, írja meg! (Itt nincs óra-átállítás, ezért az időkülönbség jelenleg 7 óra. Egyébként csak 6 óra).

Kaohsiung Taiwan második legnagyobb városa, itt van a világ legnagyobb hajó bontója.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Kicsit gondban vagyok, hogyan kellene a képeket és a kísérő szövegeket elhelyezni az oldalon. Többnyire először a szöveget fogom írni, azután a képeket. Ezáltal gyakorlatilag "képfeléírások" lesznek, nem képaláírások. Majd megszokjátok... muszáj lesz!

Ha rákattintotok a képekre, akkor nagyobb méretben láthatjátok őket!
(Ez a blogon lévő összes képre igaz!)

--------------------------------------------------------------------------------------------

A város különösebben nem szép. Azaz semmi különösen izgalmas. Van egy csomó magas épület. De ezek elég szellősen helyezkednek el, nem zsúfolt. A várost ketté szeli a Szerelem-folyó. Elég sok híd található rajta. Minden hídon van egy-egy gyalogos sáv, egy-egy motor sáv és kétszer egy, vagy kétszer kettő autó sáv. A hidak jól néznek. Sétálni nem szeretek rajtuk. Nem azért mert lusta vagyok, hanem mert a nagy forgalom miatt elég rossz a levegő.



Alul egy híd. A háttérben lévő legmagasabb épület Tajvan második legmagasabb épülete. Valamelyik emeletén van az Álom-diszkó. Még nem voltam ott, nem is nagyon vágyom. A fiúknak 3000 Ft a belépő, viszont a belépő korlátlan italfogyasztásra jogosít fel... tudom, tudom... majd egyszer(!) megmutatom mi a magyar módi... de ennek még nem jött el az ideje.



buszok


A buszok elég öregnek tűnnek. Pontos becslésre nem vállakozom, de az tuti, hogy nem mai darabok. A tömegközlekedés meglehetősen rossz. Itt jónak mondják, de ez nem jelent semmit. Azt is jónak tartják, hogy a fiúk és a lányok külön koliban laknak... nem tudják, hogy mi a jó. és nem is engedik, hogy megmutassam... ;)

Jelenleg két (!) metróvonalat is építenek. Ezeknek idén kellett volna elkészülniük, de előreláthatólag csak jövőre lesznek kész... talán.... Szerintem budapesti tanácsadóik vannak.

A buszokban van légkondi. Ki is törne a forradalom, ha nem lenne. A tévé új(szerű állapotú). Néha angol nyelvlecke megy rajta. Az első ülések úgynevezett prioritásos ülések. Ha felszáll egy idős vagy mozgássérült vagy terhes személy, akkor az ott ülőnek szó nélkül át kell adnia a helyét.
A jegy egyébként 80 Ft körül van. Bérlet nincs, csak gyüjtőjegy, de az egy árban van a normál jeggyel. Szerencsére már nem kell mélyebben elmélyednem a helyi tömegközlekedés rejtelmeiben. Örülök a motoromnak... és szidom a buszsofőröket, amikor próbálnak rámkanyarodni az utcán.



Dögöljön meg a szomszéd tehene is!


A szájhagyomány úgy tartja, hogy a képen lévő fehér hotel mellett elkezdtek építeni egy másik hotelt. De a fehér hotel tulaja valahogy megfúrta az építkezést, ezért azt abba kellett hagyni. Az épülő, vagyis a már nem épülő ház tulajdnonosa pedig nem bontotta el a félig kész állapotban lévő ingatlant. Állítólag azért, hogy a szálloda tulaját bosszantsa, hisz ki akar kivenni egy olyan szobát, ami egy rozsdás, félig kész épületre néz... bár a történet több sebből vérzik, én mégis jót mosolyogtam rajta. Ez olyan gáborkás történet. Örüljetek ti is!



a bankom




és én



A bankszámal nyitás érdekesen alakult. Szerencsére néhány tisztviselő beszélt angolul. Viszonylag hamar megértették, hogy szeretnék bankszámlát nyitni. Fél siker. Azután lefénymásolták az útlevelemet, a tartózkodási engedélyemet és a diák igazolványomat. Egy digitális kamerával készítettek rólam egy képet. Eddig rendben van. De! Ezután ceruzával beírták egy füzetbe az adataimat... ?!?!?! a laptopok és a digitáls kütyük országában a bankban kézzel, ceruzával írják az adatokat egy füzetbe??? Nem nagyon bíznak a saját rendszereikben.


ez mind Kaohsiung









Szoba

Végre sikerült megjegyeznem a 4. szobatársam nevét. Ez nem semmi teljesítmény három hónap után. De azt szeretném azért hozzátenni, hogy a srác nem is lakik a koliban, mert Kaohsiungban lakik. Igazából nincs is szüksége a kolira. Reggelente jön, hoz Hungnak reggelit, és két óra között is be szokott még ugrani. Szóval alig látom. Egyébként a(z angol) neve Perry.

négyen, önfeledten, jól érezzük magunkat



Hung


A képet Hung (ejtsd: Hong) választotta...
Első éves, menedzsmentet tanul. Szorgalmas srác. Egy kicsit ugyan rá van kattanva a számítógépes játékokra, de ezért nem tudom elítélni :)




Perry




Amado


... és közkívánatra következzék két kép a latin macsóról, akinek aranyból van a szíve.

és a korhatáros kép:
[felhívom a figyelmet a hasi szőrzet érdekes alakjára, mely egy gyors (felelőtlen) fogadás elvesztése miatt alakult ki kedvenc szobatársamon. hihi... (nem velem fogadott, az egészhez semmi közöm! De tényleg!)]


két jóbarát




-------------------------------------------------------------------------------


Búcsúzom!

Szólj hozzá!

Címkék: barangolás

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr54318062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása