Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Anyám Tajvanon #8 Onyutha Judit szerepében: Zsákos Erika

2008.02.23. 00:44 :: zhaoman

Tainan eyik nevezetessége a Chihkan Torony. Még a hollandok építették az 1600-as évek közepén, a helyiek sokáig csak a "Vöröshajú Barbárok Tornyának" hívták. Az épületkomplexum számos rezsimet vészelt át viszonylag sértetlenül.

Az egyik leghíresebb része a kör alakú kapu. Én ezt Hobbit-kapunak hívom, csak Zsáklak nincs mögötte. De Zsákos Erika ott van! :)

zhaoman: Hobbit a Hobbit-kapuban

Az épület két kisebb és egy nagyobb "toronyból" állt, amiből az egyik kisebb ma már nem áll. A torony kifejezés enyhe túlzás, bár lehet, hogy a korábbi évszázadokban valóban a környék fölé magasodott. 

zhaoman: Chihkan Torony

A váza alakú  kapu a biztonságra utal. (A "váza" szó kiejtése megegyezik a béke, nyugalom szó egyik írásjegyének kiejtésével.)

zhaoman: Chihkan Torony

A tajvani dísztavak többsége tele van nagy (!) díszhalakkal. Rengeteg van belőlük!

zhaoman: Chihkan Torony, díszhalak
A műemlék szomszédságában már ott van a "civilizáció". A park közvetlen szomszédja egy iskola. Nem lehet rossz ilyen környezetben tanulni.

zhaoman: Chihkan Torony, mellette a "civilizáció"

Az épületek mellett van egy kicsi, de nagyon hangulatos kert, tele virágokkal!

zhaoman: a Chihkan Torony kertjében


A kedvencem a "mobil" erdő. Oda viszik a tujákat, ahol szükség van rájuk :)
zhaoman: mobil erdő a Chihkan Torony kertjében

Még több kép
zhaoman: a Chihkan Torony kertjében zhaoman: a Chihkan Torony kertjében zhaoman: Chihkan Torony

Ha emlékeim nem csalnak, akkor a tv2-s időjárás-jelentésekben sétálnak a bemondók. Onyutha Judit képe lebeg előttem, amikor átlép valamilyen küszöböt, és "belesétál" a térképbe. Most ennek egy sajátos változatát láthatjátok:



Szólj hozzá!

Címkék: tainan anyam tajvanon

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr17350005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása