Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

A Fülöp-szigetekre utazom. Tippek? Tanácsok?

2008.03.04. 03:40 :: zhaoman

Úgy néz ki, április elején lehetőségem nyílik, hogy elutazzak a Fülöp-szigetekre négy napra.
Feltehetőleg a központi részt, Cebut fogom meglátogatni.

Magyar állampolgároknak nem kell vízum egy hóbapig, a víz iható, 220V-os hálózatot használnak, a helyi valuta neve peso. Jelenleg itt tartok. Van valamilyen tippetek? Tanácsotok?

Ezt én is látni akarom!


és ezt is!

Cebu, night & day

5 komment

Címkék: fülöp szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr40364523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robymus · http://farang.hu 2008.03.04. 09:42:49

Ha a cebu fele tarto repulod a manilai belfoldi repterrol indul, akkor oda vigyel magaddal peso-t mindenkeppen, mivel a repteri dijat kp-ban kell megfizetni (valami parszaz, nem emlekszem mennyi volt).

A nehezites: a belfoldi repter kornyeken semmi nem volt, amikor ott jartam, penzvaltok zarva, bankautomatak nem mukodnek. A nemzetkozi repteren levo penzvaltoknal/atm-nel erdemes penzhez jutni, mielott a belfoldi repter fele meno buszt elkapod.

Jo szorakozast!

(Nekem meg azt mondtak a helyiek, hogy semmikeppen ne menjek olcso szallodaba, inkabb szanjak ra erre kicsit tobbet (meg ez is nagyon olcso) minthogy aztan minden cuccomat meglovasitsak.)

robymus · http://farang.hu 2008.03.04. 09:49:04

Es a halo-halo-t probald ki :)

[ en.wikipedia.org/wiki/Halo-halo ]

Vera 2008.03.05. 03:56:46

Hu de regen nem jartam a blogodon... A legkozelebbi nyaralasunk nekunk is epp a Fulop-szigetekre lesz, amit majd kollegaink segitsegevel szervezunk meg, de csak oktorberben. Szoval kivancsian varom a beszamolod addig is, hogy abbol is tanuljunk :-)

fisimoni 2010.01.19. 13:06:08

Sziasztok!Cebuba utazunk a barátőmmel március 14.-én.Olyan igazi hátizsákos, barangolós utat tervezünk.Rengeteg sziget van a környéken.Örülnék ha segítenétek, hogy merre induljunk.Boholra biztosan átnézünk, mert arról a szigetről rengeteg jó dolgot olvastam.Nagyon gáz a közbiztonság?Elég sok rémisztő dolgot olvastam vagy csak túlzás az infó?

Csomán Gábor 2010.01.19. 16:04:29

Szia!

Cebu nekem nem jött be annyira, de kevés időt töltöttem ott. Biztos, hogy ha több időm lett volna, akkor jobb véleményem lenne.

Amit mindeképp próbáljatok ki, azok a jeepney-k, azaz az iránytaxik. Találjátok ki, hogy a város melyik végéből hová szeretnétek eljutni, valakivel mondassátok el, hogy nagyjából hogyan juttok oda, és ugrás a jeepney-kre. Minél lepukkantabb, annál nagyobb élmény.

Akár Cebun, akár Bohol szigetén próbáljátok ki a tricikliket.
Bohol szigetén feltétlenül érdemes ellátogatni a Nuts Huts nevű helyre. Meseszép környezet!
süti beállítások módosítása