Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Kérlek, ne szemetelj ide!

2007.04.02. 08:59 :: zhaoman

Nemrégiben Kaohsiungban jártam a Sun Yat-sen Egyetemen, annak is a nemzetközi diákok lakhelyéül szolgáló kollégiumában. Többek közt panamai, paraguayi, francia, holland, vietnámi és japán diákok laknak itt.

Az együttélés számos érdekességgel szolgál. A japán diákok egy része viszonylag nehezen viseli, a szobájuk előtt éjfélkor kezdődő latin partikat... erre személyes tapasztalataim alapján a legjobb orvosság, ha mi is csatlakozunk a szórakozókhoz, mert különben nagyon dühítő tud lenni :)

A tajvani kollégiumokban a szemetet mindenkinek saját magának kell levinnie a kukákba. Ez addig nem is gond, amíg mindenki a szobájában szemetel. De amint megjelenik egy közös tér, jelen esetben a konyha, már sokkal nehezebbé válik a szemét-probléma kezelése. Főzés után jó esetben zacskókba kerül a szemét, de a zacskó a konyhában marad. Amint megtelik, előkerül egy nagyobb zacskó, és a szemét csak gyűlik és gyűlik. Ha valaki megunja a terjengő bűzt, akkor leviszi a szemetet.

Ezt elégelte meg valaki, és kihelyezett egy papírt, a következő felirattal:
"Kérlek, ne szemetelj ide! Köszönöm az együttműködésedet!"

íme az eredmény:


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr100318247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter 2007.04.02. 08:59:00

Hat elhiszem, ha ezt nehezen viselik egyesek...sokat elarul az adott emberrol, aki `ilyen korulmenyek kozott erzi jol magat`...

zhaoman 2007.04.02. 08:59:00

A szemetelés szerintem személyfüggő. Talán vannak olyan nemzetek, akik hajlamosabbak a tisztaságra, de biztos ott is vannak "szemetesek" :)

Bakura az okostojás 2007.04.02. 08:59:00

Az ember azt hinné, csak a magyarok ennyire kulturáltak.
De akkor ezek szerint nem.
süti beállítások módosítása