Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Bulgaria, Romania! Welcome Home!

2007.01.01. 06:58 :: zhaoman

Csendben történt valami. Valami fontos.

A távol-keleti hírfogyasztók ingerküszöbét ugyan nem éri el az esemény. Magyarországon is zajlik a másnap. A CNN is mulatozó embereket mutat. Majd csak holnap lesz egy félperces rövid hír:

Immár 27 tagja van annak a szervezetnek, amelynek elődjét 50 évvel ezelőtt alapítottak.


Január 1-től Bulgária és Románia is ugyanannak az exkluzív klubnak a tagjai, mint Magyarország.

Változó Világ: Bulgária, Románia


Ne felejtsük el, hogy mi, magyarok mennyit küzdöttünk azért, hogy beléphessünk! Bulgária és Románia lakosai szintén keményen dolgoztak. Azon pedig mindannyian együtt dolgozunk, hogy jobb, élhetőbb országokat és ezzel új Európát teremtsünk.

Lehet szeretni/nem szeretni az EU-t. Lehet szeretni/nem szeretni Bulgáriát és Romániát. De! Egymásra vagyunk utalva! A céljaink is közösek! Segítsünk egymásnak!



Bulgaria, Romania! Welcome Home!


Kommentben jelezheted, hogy jól/rosszul gondolom. Érts egyet, küldj el a fenébe! Vendégem vagy egy pár sor erejéig!

update 2007.01.01.
Pocakos kissé borúlátó jóslatai itt olvashatóak.

Az Index-en pár óra erejéig vezető hír volt a csatlakozás...

Ahogy Király András írja:
"2006 szilveszterén nem a román és a bolgár EU-csatlakozás tiszteletére durrantak a pezsgők. De 2007-ben újraindulhat az EU alkotmányozási folyamata, ezzel felgyorsulhat az integráció. Nem lehetetlen, hogy a 2004-es bővítésnél dicstelenebb 2007-est jobb hangulatú nászidőszak követheti."
update 2007.01.03.

Mezei Nelli írása. Ez az, amit szerettem volna kifejezni. Neki sikerült!
_________________________________________________

Képek Csíkszereda főteréről (via szekely.blogspot.com)





.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr61318202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zhao Man 2007.01.01. 06:58:00

Milyen célok, érdekek?

Természetesen mindenki magának igyekszik több pénzt kivenni a közösből, illetve kevesebbet befizetni... én nem erről beszélek.
Pocakos, Te is tudod, hogy értem!

Anonymous 2007.01.01. 06:58:00

"...A céljaink is közösek!...."

Kiknek? Kivel? Miben? Különösen az EU - mint olyan - céljai érdekel(né)nek. Erről nem nagyon beszélnek - kiváltképpen Mo.-on "kenik el" ezt. Lásd: http://pocakos.blogter.hu/?post_id=107904

Különben, hasonlóan gondolkozunk... ;-) BUÉK!

Ja, azért a Taiwan-mainland (Red)China viszony sem piskóta, ha már "bővítés"-ről (egyesítésről?) esett szó. ;-)

Zhao Man 2007.01.01. 06:58:00

Igazad van, ég várhattak volna a bővítéssel. Lehetett volna később. Minket meg felvehettek volna hamarabb, míg másokat meg...

Az egész bővítési folyamat politikai kérdés... Az idealisták, mint én, néha kifakadnak, hogy milyen jó együtt, de egész mögött kőkemény politika van.

Tajvanon sokan nem értik a bővítés. Itt nem érdekli az embereket (cégeket) az egyes országok felkészültségi foka. Utazni akarnak Európába, üzletelni akarnak Európával. Ez számít.

Én csak azt akartam írni, hogy ha már bekövetkezett a bővülés, akkor nézzük a jó oldalát.

Tschöppy 2007.01.01. 06:58:00

Nem tudom, szerintem azért még várhattak volna ezzel a bővítéssel. Bulgária nem tudom hogy áll, de Románia még koránt sem készült fel az EU tagságra, szerintem.
Politikai oka volt a bővítésnek, kell az olcsó munkaerő, valamint még egy kis fricska az éledező orosz medvének, hogy nalátod, itt vagyunk már a szomszédban.
Max öt év, és Ukrajna is csatlakozik, de szerintem kevesebb...
süti beállítások módosítása