Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Hűtő és tévé

2006.01.15. 16:23 :: zhaoman

Beszélgetni jó! és hasznos!

Mi ennek a meg(nem)hökkentő megállapításnak az alapja?
Történt egyszer, nem is olyan rég, hogy ebédelni mentem a szokásos társasággal. Takaros kis ebédünk (=rizs, párolt gomba, halrudacsaka, tofu) befejeztével, az étteremből kilépve egy nagy szemétkupacot pillantottunk meg. Ott álldogált mellette a kollégium takarítónője. Ezúttal is köszöntünk neki, és megkérdeztük mi ez a zsibvásár? Azt mondta, hogy a koliból kiköltöző diákok után takarítják a szobákat. Viccből megkérdeztem, hogy nincs-e véletlenül hűtő? Akkor azt mondta, hogy nincs, de utánnanéz. Akkor úgy gondoltuk ezt csak udvariasságból mondta.

De! Kedden délután ismét találkoztunk, és kérdezte, hoyg érdekel-e még a hűtő? Persze - hangzott a válasz. így hát szerdán délután elballagtunk egy másk koli épületbe, és onnan elhoztunk egy hűtöt. Kicsi, koszos, de a miénk! Amadoval kitakaritottuk. Persze nem olyan háziasszonyosan tisztára, csak úgy kollégista módra... De lefertőtlenítettük, szóval félünk!
így, ha tejet szottyanna inni kedvünk, akkor elmegyünk a helyi Cora-mutációba (=Carrefour) és veszünk másfél liter tejet 500 Ft-nak megfelelő Új Tajvani Dollárért! (Nem ócsó itt a tej!) A tejet szépen elhelyezzük a hűtőben, és megfontoltan fogyasztjuk a következő napokban.

Néhény nappal később kopognak a szoba ajtaján, Jó házigazdához illően kiabálok, hogy be lehet jönni, De csak nem lépett be senki az ajtón, ellenben továbbra is kopogtattak. Enyhén ingerülten nyitok ajtót, ahol a kedves takarítónő mosolygott. Kérdi: kell-e tévé? Hát hogyne! Akkor menjek vele! - mondta. Egy kis séta után egy kocsi hátsó üléséről kiemeltem egy kb 70 centi képátmérőjű tévét. Nem kicsi! .. most itt pihen az egyik íróasztalon és várja, hogy végre elmenjek a boltba antenna kábelért. Elméletben van HBO, meg rengeteg kínai csatorna rengeteg kínai szappanoperával. Remélem, tudjuk majd nézni a meccseket a nyári foci vébé alatt.

Egyébként a kedves hölgynek megköszöntm a segítséget. Ráadásul mindent ingyen kaptunk. Jövó héten vennem kell valami ajándékot.

Remélem, sikerült levonni a tanulságot és elfogadni azt, hogy hasznos beszélgetni. Ki tudja, mely beszélgetőpartnered fog adni a következő héten egy hűtőt meg egy tévét...


--------------------------------------------------------------

és az elmaradhatatlan képek:





Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr5318071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása