Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

Magyar videologok

2007.02.20. 19:09 :: zhaoman

Előző bejegyzésemben mutattam be BLogger-t, illetve az ő videologját.
A bejegyzés írása során gondolkodtam el a magyar videologokal kapcsolatban, illetve a videologokról általában.

WTF?
Mi is az, amiről beszélünk? A következőekben az általam ismert fogalmak, illetve lehetséges magyarázatukat olvashatjátok.

videolog = vlog : szerintem ez egy olyan blog, amely csak videókból, és az arra adott videó és/vagy szöveges válaszokból áll.

videoblog : olyan oldal (blog), ahol van szöveges tartalom is, és ennek fontos kiegészítője a beszúrt videotartalom is.

videoblog (2) : olyan oldal (blog), ahol jellemzően mások által tematikusan vagy rendszertelenül gyűjtött, mások által készített videókat tesznek közzé szöveggel vagy anélkül

videocast = (???) vlog : nem tudom. A podcast-nek talán az az egyik lényege, hogy le lehet tölteni, azután ipodon/akármi máson meghallgatni. Ennek analógiájára a videocast-et le kellene tölteni. De minek?

Magyar valóság
Az alábbi összeállítás messze nem lesz teljes, pusztán egy gyors kutatás eredménye. Kérlek, kommentben jelezzétek a tévedéseimet, illetve egészítsetek ki.

VideoBomb


Először azt hittem csak PKI-t fogom megemlíteni, de rá kellett jönnöm, hogy más vlogok is vannak itt. Ráadásul az egyes profilok mellett számos hazsnos szolgáltatás is van (a szerző legfrissebb/legnézettebb/stb videói). Kár, hogy ilyenek nincsennek a Blogtéren...

PKI
Az egyik legrégebbi/legaktívabb vlogger. A videók maximum egypercesek. Nekem túl rövid, szerintem lehetne hosszabb.

Autó
Minden, ami autókkal kapcsolatos.

Város
a varos.blogter.hu videotartalmai kerülnek ide.

frivol
Ezt nem tudom mi. A VideoBombon ki van emelve, de a profil oldalon semmi leírás nincs, csak a videók egymás alatt.
Kis színes: a frivol vlog egyik, a Margi-hídról szóló videójához, a VideoBomb keretrendszere egy olyan videót ajánl kapcsolódó anyagként, amelyen egy teljesen meztelen csajszi lemegy hídba... erre meg én mentem le hídba:)

Több kiemelést, ahol kifejezetten vlogokat találnánk, nem leltem.

FreeVlog


Sok csatorna, rengeteg videó. Van egy kifejezett házivideós rész is.


estisikola



"Ez egy szabad oldal. Igazából csak munka után foglalkozunk vele. Ebből következik, hogy ez nem munka. Van itt minden, ami nekünk fontos: múlt, kevéske jövő és jelen. Találhatók itt fotók, rajzok és mozgóképek, meg hangok is. Olyasmik, amik a rendes munkahelyen kimaradtak, de azért érdekesek." Az Estiskolát személyesen mi csináljuk, a “Pedellus”, meg az “Osztályfőnök”. Ebből nem a meghatározásuk, hanem a személyesség a fontos."
Az osztáyfőnök Szőke András, a pedellus pedig Hegyi Zsolt.


A szexualitas.hu vlogja

Az oldal regisztrált felhazsnálói linkelhetnek (embedelhetnek) be szexualitással kapcsolatos videókat. A felhazsnálók elég bátortalank lehetnek. Legalábbis erre utal, hogy a felllelhető videók nagy részét a "moderator" felhasználó illesuztette be. Van itt minden: óvszer reklám, szexis Ipod reklám, stb.

Mellékszáll

A szexualitas.hu moderátora ráakadt a VideoBombon nem kevés olyan videóra, amelyek a http://www.beautifulagony.com oldalról származnak. Ne a máshonnan származó videók felbukkanásán lepődjünk meg, ez a legtöbb megosztóra jellemző. Hanem a Beauitful Agony tartalmán. Az oldalon ugyanis maszturbáló férfiakról és nőkről készült videók találhatók igen nagy mennyiségben.

 

"Beautiful Agony is dedicated to the beauty of human orgasm. This may be the most erotic thing you have ever seen, yet the only nudity it contains is from the neck up. That's where people are truly naked.

The videos were made in private by the contributor (and sometimes their partner). We don't know what they're doing, or how they are doing it, we just know it's real and it's sexy as hell. Make your ears blush by putting on your headphones and turning the sound to eleven."


Fluor Filigran

Egy fehérvári rapper videónaplója. Elsősorban a vele kapcsolatos tévériportokat teszi közzé.


Bajla

Egy színész videónaplója. (Tavaly szeptember óta nem frissült.)


Nagyistók Tibor

Tévériportok vannak fennt. Ha jól sejtem, akkor Nagyistók részt vett a készítésükben.
"I am a TV journalist and interesting in Vlog as the first Hungarian Vlogger and New MEdia Guy :))"

A lendület 2005 augusztusától 2005 októberéig tartott. Azóta nem frissült. Kár.

Reklámgyalázó & Breaking News



"(Reklám)kritikus vagyok. Ahhoz, hogy megmondjam; egy tojás rossz, nem kell hozzá tyúk legyek. És nektek sem. Ne hagyjátok magatokat rávenni semmire!"

November óta nem frissült.

 

Plastik.hu videoblog


A Plastik.hu videóval ellátott bejegyzései.

Vége

Nálam eddig tartott a lendület.
Ha tudtok jó magyar vlogokat/vblogokat, kérlek, jelezzétek!




.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: vlog

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr9138359

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Grupposergros.it 2018.04.07. 09:43:44

Carib Beergirl, Trinidad 05 - Beergirls

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása