Egy vándor, aki hírűl viszi

Taiwan 2005-2008, 2013.

Elsősorban személyes dolgokról olvashatsz nálam, de a (kül)politikától kezdve internettel kapcsolatos hírekig minden előfordul.

helyi idő:

London III. - Ilyen volt

2007.02.19. 18:57 :: zhaoman

Milyen votl London? Erre a kérdésre nem egyszerű válaszolni.
Az igaz, hogy már több, mint egy éve külföldön élek, megfordultam már több országban, de még sehol nem csapott meg annyira a multikulturalizmus, mint Londonban.

Már a reptér (Stansted) elképesztő volt. Mindenféle nációhoz tartozó ember volt ott. Kicsit ijesztő volt, de még messze nem annyira, hogy eljussak a "majdnem rasszista" állapotba, mint Marci San Fransisco-ban.

Mivel először voltam Londonban, ezért megtettük a kötelező köröket, paloták, hidak, terek, buszok. Ezekről lentebb találhattok jó pár képet. Ami fura volt, hogy mindent nagyobbnak képzeltem. Jó példa a Buckingham Palota. Én ezt egy hatalmas épületnek képzeltem. Ehhez képest... persze így sem kicsi, de nem AKKORA...


Másrészt a szemetesség. Mindenhol szemét van. A belvárosban, a külvárosban, a buszokon, a metróban... borzasztó. A sokat szidott budapesti metróban például nem látsz eldobott sültkrumplis dobozokat, félig üres üdítős üvegeket szanaszét dobálva. A gyönyörű angol gyep közepén egy üres, kétliteres tejesdoboz... Nem is értem, hogyan került oda??? Reggel valaki felkel, elindul munkába, az utolsó deci tejet az üvegből issza útközben, majd elhajítja a flakont???

Mindenhol padlószőnyeg van. Az összes bárban, lakásban, ahol megfordultunk, mindenhol padlószőnyeg volt. Érdekes.

A pub-ok tetszettek. Hárman ebédeltünk (főfogás+sör) egy pub-ban a Trafalgar Square-től néhány méterre. Bőséges, finom ebéd volt. Összesen fizettünk körülbelül 10 000 Forintnak megfelelő összeget. Budapesten a Parlament környékén sem ússzuk meg olcsóbban... csak Londonban háromszor-négyszer annyit keresnek.


Tapasztalataim szerint Londonra mondhatjuk, hogy drága, főleg a közlekedés. De, ha van munkája az embernek, akkor meg lehet élni. Nem is rosszul. Ráadásul az egész a kinti munkavállalásban (néhány ismerős tapasztalatai alapján) az a jó, hogy van perspektíva. Tudod, hogy dolgozol, mint a güzü, de ezért meg is fizetnek. Magyarországon ezt nem érzem (szintén barátok tapasztalatai alapján. Én még csak lavírozó egyetemista vagyok).

Most azt mondom, hogy lakni nem szívesen mennék ki. De, ha egyszer a munkám rövidebb időre odaszólítana, akkor nem haboznék egy percig se.

A Tower bejáratánál

Hyde Park

Hyda Park - Speakers Corner
Admiralitás
Királyi Lovas Gárda kaszárnyája
Díszőrség ló nélkül

Díszőrség lóval és egy szamárral
National Galery
Nelson admirális szobra az oszlop tetején
Én és egy nagy cica
Nagy hadvezérek, ha találkoznak,
avagy: Monty és én

Emeletes busz

Boldog Kínai Új Évet

Nehogy a turisták véletlenül rosszkor lépjenek a járdára

Piccadilly
Tower Bridge
Dover melletti kis faluban (Deal-ben)
A tengerparton Deal-ben
Én is a kisöcsém...
Canterbury

7 komment

Címkék: anglia barangolás

A bejegyzés trackback címe:

https://zhaoman.blog.hu/api/trackback/id/tr31318226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba 2007.02.19. 18:57:00

szépek a képek, gratula
egyre ritkább írsz a blogra, de gondolom valami keleti szépség a ludas.:)

Pan 2007.02.19. 18:57:00

Ó, de fura így a Hyde-park, levelek nélkül!?! Mókusok voltak azért?

Láng Levente 2007.02.19. 18:57:00

egy csopp azsiat velek felfedezni nehany kepen. ennyire radragadt a V mutatas?:D
niceos hely, de mikor mesz vissza?

Lívia 2007.02.19. 18:57:00

A kepek valoban nagyon jok, biztosan az elmeny is az volt! A sok szemetet kiveve...
Ha pedig szeretned, hogy igazan megcsapjon a multikulturalizmus szele, akkor egyszer gyere el Torontoba. Itt valoban mindenhonnan vannak a vilagbol. Fantasztikus. Szemetet pedig nem sokat fogsz latni. ;-)

Tschöppy 2007.02.19. 18:57:00

És tényleg :)
Szánt szándékkal kezdődött a másodikkal a beszámoló? Csak mert a netvibesban nálam így indul, első a második, második az első (ha érthető amit mondani próbálok :) )

Zhao Man 2007.02.19. 18:57:00

köszi!

Ott van az a London II. is.
http://zhaoman.blogspot.com/2007/02/london-ii-azaz-mg-csak-graz.html

Tschöppy 2007.02.19. 18:57:00

Jók lettek a képek.
(plusz az új design is, most látom).
De hova tűnt a London II.? :)
süti beállítások módosítása